Tratamente Dermato-Cosmetologice
Microdermabraziune
Microdermabraziunea, dermatologie cluj, clinica dermatologie, cabinet derma cluj, medart clinic, microdermabraziune, hidratare piele, rejuvenare piele este o procedura dermatoestetica non-invaziva, nedureroasa si fara riscuri. Este o procedure de curatare si exfoliere delicata a stratului superficial al pielii, format din celule moarte, sebum si impuritati.
Microdermabraziunea este indicata in afectiuni ale pielii precum acnnee, pori dilatati, ten gras, pete pigmentare, cicatrici, riduri fine, aspect lipsit de stralucire al tenului, sau de rutina pentru intretinerea aspectului sanatos al pielii, putand fi efectuata la orice varsta si in orice anotimp.
Clinica Med’Art pune la dispozitia dumneavoastra noua generatie de microdermabraziune cu diamant, care utilizeaza un instrument cu capat abraziv format din particule de diamant industrial, de diferite grade de asperitate si marimi, care realizeaza o abraziune sigura, eficienta si delicata in acelasi timp.
Dupa demachierea si degresarea pielii, specialistul va aplica instrumentul abraziv la nivelul pielii. Se efectueaza diverse miscari liniare, in timp ce sistemul de aspirare al aparatului absoarbe concomitent impuritatile detasate de pe suprafata pielii. In urma tratamentului, pielea prezinta o usoara tenta rosiatica. Acesta dispare de la sine in cateva ore dupa procedura, sau prin aplicarea produselor de machiaj. Procedura dureaza in general 20-30 minute si nu necesita recuperare ulterioara. Puteti sa va reluati imediat activitatile curente si aplicarea produselor cosmetice obisnuite.
Pielea dumneavoastra devine mai neteda, mai luminoasa, cu aspect uniform, sanatos, senzatia resimtita fiind de piele curata, catifelata, tanara. Dupa microdermabraziune, produsele cosmetice si de hidratare sunt mult mai usor absorbite in piele, avand astfel o eficienta sporita.
In general, se recomanda sedinte microdermabraziune la interval de 4 -6 saptamani, pana la remedierea afectiunii cutanate si, ulterior periodic pentru intretinerea pielii.
Microdermabraziunea poate fi combinata cu alte proceduri dermatoestetice, precum mezoterapia, PRP (“terapia vampir”), microneedling Dermapen, peeling chimic, potentand efectul benefic al acestora.
Durata procedura: 20-30 min
Durere: nu
Timp de recuperare: nu
Munca: imediat
Activitati sociale: imediat
Sport: imediat
Rezultat vizibil: imediat
Peeling chimic
Peelingul chimic este o metoda de exfoliere a pielii, care are ca rezultat stimularea cresterii epidermului si de asemenea stimularea productie de colagen si elastina de la nivelul dermului.
Peelingul chimic se poate efectua superficial, doar la nivelul epidermului, mediu pana la nivelul dermului papilar si profund pana la nivelul dermului reticular.
Peelingul superficial uniformizeaza culoarea pielii, reduce aparitia ridurilor fine, reduce dimensiunile porilor, trateaza in mod eficient acneea, cicatricile superficiale post-acnee, petele pigmentare ce apar odata cu varsta. Se efectueaza cu alfa-hidroxi acizi- acidul glycolic, beta-hidroxi acizi-acidul salicilic.
Peelingul mediu are rol in regenerarea si remodelarea pielii, imbunatateste structura pielii, reduce posibilitatea aparitie ridurilor, se utilizeaza si pentru tratamentul acneei, ciatricilor post-acnee mai profunde, hiperkeratozelor, petelor pigmentare-ex. melasma. Cel mai frecvent tip de peeling mediu utilizat este peelingul cu TCA- acid triclor acetic.
Peelingul profund se realizeaza cu formol, se efectueaza doar in clinici de specialitate insotit de anestezie si monitorizarea cardiologica a pacientului.
Tratamentul ridurilor cu toxina botulinica
Toxina Botulinica – Botox
Injectare Toxina Botulinica – Botox – Toxina botulinica este cea mai populara forma de procedura dermato-estetica dupa microdermabraziune in SUA! Ea a fost aprobata de FDA-ul American (forul supreme de aprobare a alimentelor, medicamentelor si aparaturii pe teritoriul SUA), ca fiind un tratament sigur pentru tratamentul ridurilor.
Este bine de stiut ca toxina botulinica se utilizeaza in neurologie cu mult inainte de infrumusetare, in doze de sute de unitati la o sedinta, spre deosebire de riduri unde se folosesc maximum 100 de unitati. In neurologie se foloseste in spasme carpo-pedale, in oftalmologie in spamse orbiculare, in ORL in pareze de corzi vocale, cu efect expceptional si transformarea pacientilor in persoane functionale.
Toxina Botulinica – Botox, injectie botox, botox cluj, medicina estetica, dermatologie cluj, riduri botox, infrumusetare, veronica moisil, medart clinic,
TOXINA BOTULINICA – BOTOX CE ESTE ?
Este o proteina realizata in laborator din toxina bacteriei Clostridium Botulinum si se numeste protein A. Toxina completa contine 7 proteine care doar impreuna devin toxice; protein A singura nefiind toxica. Ea mai este si foarte instabila (trebuie tinuta si transportata la +4 grade Celsius si utilizata imediat dupa preparare cu ser fiziologic, altfel isi pierde din actiune.
Pe cat posibil, trebuie evitata miscarea acesteia deoarece isi poate pierde din actiune, chiar daca este o miscare usoara. Este absorbita complet doar in muschiul in care se injecteaza, nu este absorbita de organism, de aceea si este atat de sigura. Dupa 3-8 luni toxina dispare din muschi fara a lasa urme.
CUM ACTIONEAZA TOXINA BOTULINICA?
Injectata in muschii fetei, toxina ii relaxeaza partial si temporar, ca urmare se vor sterge ridurile produse de contractia acestora. Efectul se instaleaza treptat, nefiind vizibl pe loc, in 3-10 zile de la injectare si maximum 30 de zile. Se netezesc ridurile dinamice, de expresie.
Exemple:
- ridurile dintre sprancenem care apar cand ne incruntam;
- ridurile orizontale ale fruntii, care apar cand ridicam sprancenele (expresia de surpriza)
- ridurile oblice din colturile ochilor „laba gastei” care apar cand zambim.
Folosind tehnici speciale, se realizeaza:
- conturarea arcului sprancenelor cu marirea deschiderii ochilor
- se sterg liniile de pe peretii laterali ai nasului cand „strambam din nas”
- se ridica varful nasului
- se scade deschiderea narilor
- se imbunatateste zambetul care dezvaluie exagerat gingiile („gummy smile”)
Trateaza si transpiratia excesiva prin injectare in zona axiala (subrat) cu efect de 3 pana la 6 luni; nu necesita anestezie.
Pentru zona mainilor sau talpilor sunt necesare anestezii sofisticate; injectarea fiind foarte dureroasa
Tratamentul transpiratiei excesive cu toxina botulinica
Se foloseste in special pentru zona axilara sau palmara.Se utilizeaza aceeasi substanta ca si in corectia ridurilor faciale, fiind insa nevoie de o cantitate mai mare.
Tratamentul are eficacitate 4-6 luni, necesitind repetare periodica.
SYLFIRM X
Este un sistem complet de ultimă generație, care, prin intermediul unui sistem de ace foarte fine, placate cu aur, creează microcanale subdermale la adâncimi variabile, livrând în profunzime energia radiofrecvenței pe toată suprafața acului, sub două frecvențe diferite: continue și pulsate. Este indicat pentru:
- Lifting facial și corporal
- Riduri fine și profunde
- Cicatrici post acneice
- Acnee vulgară sau închistată
- Reconturare mandibulară
- Hiperhidroză
- Vergeturi acute sau cronice
- Pete pigmentare superficiale sau profunde
- Melasma, Cuperoză, Rozacee
- Afecțiuni vasculare superficiale
Ce este Sylfirm X?
SYLFIRM X este un sistem inovator, de ultimă generație, aprobat de FDA, ce combină terapia cu microelectrozi și radiofrecvența fracționată bipolară.
Acest dispozitiv inovator utilizează tehnologia avansată de undă duală, undă continuă și undă pulsată, se utilizează cu eficiență în proceduri de lifting și antiaging, în tratarea diferitelor tipuri de cicatrici, precum și în tratarea leziunilor pigmentare și vasculare, cum ar fi melasma, venele paianjen și rozaceea, care erau dificil de tratat cu sistemele tradiționale de microneedling sau RF.
Cum funcționează tehnologia RF fracționat?
RF fracționat este o procedură minim invazivă, ce combina beneficiile terapiilor cu microelectrozi și a radiofrecvenței într-o singură procedură. Microelectrozii produc micro-incizii controlate în piele și stimulează factorul natural de creștere, procesul de vindecare a rănilor și producerea de colagen. De asemenea, aceștia ajută la descompunerea țesutului cicatricial. Energia RF este livrată pielii prin intermediul microelectrozilor neizolați generând căldură la 40-60 ° C, temperatură ce determină coagularea și denaturarea proteinelor sau modificări structurale ale proteinelor, ducând la inflamația și contracția colagenului, stimulând răspunsul de vindecare și promovând producția de colagen nou.
Cât de sigur este SylfirmX?
Numeroasele studii clinice efectuate asupra sistemului, ne asigură un tratament eficient fără efecte adverse raportate. Microelectrozii sunt fabricați de un sistem robotizat pentru oferirea unui tratament precis și sigur. De asemenea, sistemul deține protocoale preinstalate special concepute pentru diferite tipuri de piele și indicații, prin urmare, este posibil un tratament personalizat și delicat, având în vedere particularitățile fiecărui pacient, zona de tratament și condiția pielii.
Care sunt diferențele între tratamentele laser și tehnologia RF fracționat?
Laserul este folosit în medicina estetică de peste 20 de ani, dar este asociat cu perioade de repaus semnificative și cu un risc ridicat de complicații si restricții pre și post procedură.
Radiofrecvența fracționată este cea mai promițătoare tehnologie pentru tratamentele estetice, combinând două metode utilizate anterior individual pentru întinerirea pielii, într-o procedură mai eficientă din punct de vedere clinic. Acest nou tratament poate oferi rezultate similare cu metodele laser, dar cu disconfort și perioade de repaus social semnificativ mai mici.
Pentru ce indicații este recomandat SylfirmX?
Cu Sylfirm X putem efectua tratamente pentru urmatoarele indicații: lifting și tighetining facial și corporal, bărbie dublă, riduri fine și profunde, acnee, cicatrici, hiperpigmentare, hiperhidroză, granulom, rozacee și cuperoză, vergeturi în fază acută sau cronică.
Ce zone se pot trata cu SylfirmX?
Prin intermediul protocoalelor presetate, se pot trata atât zonele feței, cât și cele ale corpului, inclusiv zona orbiculară, gât, decolteu, până la axilă, brațe și abdomen.
Câte tratamente/ședințe sunt necesare?
În funcție de indicații și zona tratată, numărul mediu de ședințe este 2-5 , la un interval de 2 – 4 săptămâni.
Care este perioada de recuperare și ce reacții pot apărea după tratamentele cu SylfirmX?
SylfirmX livrează energia RF prin intermediul microelectrozilor și poate trata în profunzime țesutul în condiții de siguranță. Acest lucru permite reîntoarcerea la viața socială imediat, pacientul resimțind doar o ușoară roșeață timp de 1-4 ore post procedură.
Care sunt beneficiile tratamentelor realizate cu SylfirmX?
Cu SylfirmX se realizează proceduri minim invazive, datorită utilizării a două tipuri de unde. În funcție de indicații putem aborda personalizat fiecare zonă în parte, astfel încât într-o singură ședință să putem targeta multiple indicații.
Când se văd rezultatele tratamentelor cu SylfirmX?
Rezultatele sunt vizibile imediat în cazul indicațiilor de skin tightening, datorită contractării fibrelor în timpul procedurii, și treptat până la 3-4 saptamani în cazul indicațiilor de corectare a pigmentării, leziunilor vasculare și cicatricilor.
Tratamentul transpiratiei excesive cu toxina botulinica
Se foloseste in special pentru zona axilara sau palmara.
Se utilizeaza aceeasi substanta ca si in corectia ridurilor faciale, fiind insa nevoie de o cantitate mai mare.
Tratamentul are eficacitate 4-6 luni, necesitind repetare periodica.
Injectare cu acid hialuronic
Acidul hialuronic este o componenta fiziologica prezenta in mod normal la nivelul pielii, fiind cea mai sigura substanta de umplere. Acidul hialuronic are capacitatea de a pastra apa si sa-si mareasca astfel volumul (poate absorbi de 1000 de ori greutatea sa in apa). Acidul hialuronic este un polizaharid, ce se afla in matricea extracelulara din multiple tesuturi umane, 50% din totalul acidului hialuronic se gaseste in piele.
Injectare cu Acid Hialuronic:
- corectarea ridurilor nazogeniene
- conturarea, marirea buzelor
- corectarea cearcanelor
- reconturarea liniei mandibulare
- volumizarea pometilor
- corectarea asimetriilor faciale
- augmentare mamara
Filleri dermici asigura o reintinerire faciala fara procedee chirurgicale invazive si fara timpul asociat interventiei chirurgicale.
Efectele fillerilor dermici precum acidul hialuronic sunt temporare, injectiile trebuie repetate periodic.
Acidul hialuronic folosit:
- este de origine non-animala, este non-alergenic, nu necesita testare alergologica anterior injectarii;
- este un gel biodegradabil care se absoarbe in timp( dureaza intre 6 si 18 luni, in functie de zona injectata si produsul ales);
- rezultate vizibile imediat dupa tratament;
- produsele pot contine anestezic pentru cel mai mare confort posibil in timpul tratamentului, sau se folosesc creme anestezice anterior injectarii;
- este un material vasco-elastic care mentine si imbunatateste elasticitatea pielii;
- proprietatile fizice ale gelului de acid hialuronic depind de greutatea sa moleculara, concentratie si nivelul de cross-linking (acidul hialuronic cross-linkat formeaza o masa densa, cu rezultate net superioare si persistenta indelungata);
- minime efecte adverse (posibil eritem la locul de injectare).
Fillerele cu acid hialuronic sunt sigure si eficiente, tratamentul fiind relativ lipsit de efecte secundare, util pacientilor care doresc sa arate mai tineri, insa fara a apela la procedee chirurgicale majore.
Mezoterapia
Mezoterapia este o procedura dermatocosmetica, nechirurgicala, care consta in injectarea unor substante active la nivelul stratului mijlociu al pielii, locul unde au loc cele mai importante procese ale pielii.
Prin aceasta procedura, sunt livrate direct pielii substante active valoroase (nutrienti, vitamine, antioxidanti, acid hialuronic). Aceste substante sunt greu de obtinut in mod obisuit din alimentatie sau prin folosirea produselor cosmetice.
Odata introduse in piele, aceste substante previn imbatranirea cutanata. Prin stimularea microcirculatiei locale si a productiei de fibre de colagen si elastina, redand astfel hidratarea, luminozitatea si fermitatea pielii.
Mezoterapia nu modifica conformatia anatomica a pielii, nu confera aspectul artifical de “fata injectata” si nu starneste comentariile malitioase care pot fi asociate unor proceduri estetice invazive incorrect realizate.
Mezoterapia este indicata in rejuvenarea cutanata a fetei, gatului, decolteului si mainilor, in diminuarea cearcanelor inchise la culoare, in tratamentul vergeturilor si al caderii parului de la nivelul scalpului.
Procedura poate fi efectuata in orice perioada a anului, insa toamna si iarna reprezinta anotimpurile ideale de efectuare a acestei proceduri, obtinand astfel rehidratarea si energizarea pielii agresate de soare in timpul verii.
Mezoterapia este recomandata intre 25-60 ani. Este extrem de importanta preventia imbatranirii cutanate prin efectuarea mezoterapiei incepand de la varste tinere. Odata cu inaintarea in varsta, procedura este realizata cu scop terapeutic de diminuare a ridurilor si ameliorare a texturii pielii.
Dupa aplicarea unei creme anestezice, medicul dermatolog va dezinfecta zona si va injecta substantele punct cu punct, la distante de cca 1 cm intre punctele de injectare. Se injecteaza in cantitati mici de 0,1-0,3 ml/punct, in zonele de piele cu probleme, cu ajutorul unor seringi cu ace sterile extrem de subtiri si scurte.
Terapia dureaza aproximativ 30 minute, este foarte putin dureroasa si nu necesita recuperare ulterioara, reprezentand astfel alternativa ideala la procedurile estetice invazive.
Se recomanda evitarea administrarii antiinflamatoarelor non-steroidiene (Nurofen, Paracetamol,Aspirina, etc) cu cel putin 1-2 zile inaintea mezoterapiei.
Imediat dupa efectuarea procedurii, pielea este rosie si punctele de intepatura sunt vizibile. Nu se recomanda participarea la evenimente sociale in ziua in care s-a realizat mezoterapia. De asemenea, in aceeasi zi sunt interzise activitatile care implica expunerea la intemperii, precum cele de curatenie casnica. Este intersiz si aplicarea de produse cosmetice pe pielea tratata. Incepand din prima zi post-procedura, se pot aplica produsele cosmetice obisnuite. Este recomandat in plus fotoprotectie cu creme sau spray-uri cu factor de protectie solara 50+, timp de minim 10 zile.
In urmatoarele 2-3 zile dupa efectuarea procedurii, se recomanda evitarea expunerii la soare sau solar. Nu se recomanda nici efortului fizic si a masajul facial. Se recomanda pentru a preveni metabolizarea prematura a substantelor injectate. In general, sunt recomandate initial 4-6 sedinte de mezoterapie la intervale de 2 saptamani, iar ulterior 1-2 sedinte de intretinere pe an.
Mezoterapia poate fi combinata cu alte metode de rejuvenare, precum terapia “vampir” (PRP- plateletrich plasma), microneedling dermapen, injectarea de toxina botulinica sau terapiile laser.
Durata procedura: 30 min
Durere: minima
Timp de recuperare: 24 ore
Munca: 24 ore
Activitati sociale: 24 ore
Sport: 24 ore
Rezultat vizibil: 7 zile
Laserul fractional CO2 Syneron-Candela CO2RE
Ce este laserul CO2RE?
CO2RE este un sistem laser CO2 versatil, realizat de un lider mondial in productia de lasere premium, compania Syneron-Candela, care targeteaza si trateaza eficient suprafata pielii, dar si tesuturile sale profunde. In plus, pentru ca este un laser CO2, se poate utiliza in orice interventie chirurgicala clasica.
CO2RE ofera posibilitatea tratarii tesutului superficial si straturilor profunde ale pielii simultan, cu precizie si in deplina siguranta.
CO2RE reprezinta o solutie usoara, rapida si versatila pentru tratamentul pielii si ridurilor, reducerea cicatricilor, ablatie traditionala si excizii dermale minime.
Cum functioneaza Laserul fractional CO2 Syneron-Candela CO2RE?
Spre deosebire de laserul CO2 clasic, care tinteste simultan toata aria de piele, laserul fracțional tinteste doar anumite fractiuni din piele, recuperarea dupa procedura fiind mai scurta si mai usoara.
În timpul procedurii, laserul ”perforează” pielea în mii de găuri, vaporizând țesutul cu care intră în contact. Leziunile induse pielii forțează organismul să vindece zona afectată, creând țesuturi noi, care se dezvolta mai usor din fractiunile de piele ramase intacte.
CO2RE are abilitatea de a trata atât țesuturile superficiale, cat și cele profunde. Ofera o precizie inegalabila în controlul intensității și a adâncimii ablației. Prin tehnologia avansata de care dispune, laserul CO2RE se diferențiază de multitudinea de lasere CO2 disponibile pe piata prin posibilitatea utilizarii simultane a două fascicule laser, care pătrund în piele la adâncimi diferite, oferind avantajul unui discomfort redus si a unei amaliorari dramatice aaspectului estetic, dupa o prima sedinta de tratament.
Laserul fractional CO2RE reprezinta tratamentul complet de reintinerire a tenului, determinand in acelasi timp restructurarea colagenului existent si formarea colagenului nou, redand anii inapoi pielii dumneavoastra.
Ce se poate trata cu Laserul fractional CO2 Syneron-Candela CO2RE?
- Rejuvenare facial
- Cicatrici
- Acnee
- Vergeturi
- Remodelare cutanata
- Tratamente fractionate
- Tumori benigne ale pielii
Această platformă laser va pune la dispozitie 2 module:
- CO2RE Estetic– destinat peelingului laser, rejuvenării faciale, tratamentului laxitatii cutanate, reducerii ridurilor, ameliorarii cicatricilor și a petelor pigmentare
- CO2RE Chirurgical– utilizat pentru incizii și excizii dermale cu laserul (nevi pigmentari, papiloame virale, keratoze seboreice)
Cum se realizeaza procedura?
Dupa demacherea zonei care urmeaza sa fie tratate, se va aplica o crema anestezica, care va fi mentinuta in contact cu pielea timp de 20-30 min, fiind ulterior indepartata. Pielea va fi tratata cu fascicule laser, utilizand energia si adancimea corespunzatoare, in functie de defectul care este tratat, varsta, zona anatomica si particularitatile individuale ale pacientului.
In timpul tratamentului, pielea devine rosie si va aparea senzatia de caldura locala, pentru care se vor aplica diferite sisteme de racire a pielii. Tratamentul este minim dureros, discomfortul in timpul si dupa efectuarea proderurii fiindsemnificativ mai scazut decat in cazul altor platforme de laser CO2.
Perioada de recuperare este de 5-7 zile, timp in care se recomanda repaus la domiciliu. Se folosesc creme emoliente si evitarea expunerii la soare sau la intemperii. Dupa perioada de recuperare, pacientul isi poate relua stilul de viata obisnuit si produsele cosmetice personale. Desi rezultatele devin vizibile la 7 zile dupa procedura, rezultatele finale pot fi apreciate la 3-4 luni dupa interventie, aceasta fiind durata de refacere completa a fibrlor de colagen. In functie de raspunsul la tratament, pot fii ndicate in total intre 1-3 sedinte, la intervale de 3-4 luni.
Durata procedura: 30-60 min
Durere: minima
Timp de recuperare: 7 zile
Munca: 7 zile
Activitati sociale: 7 zile
Sport: 7 zile
Rezultat vizibil: 7 zile
Dermapen
Clinica Estetderm pune la dispozitia dumneavoastra tehnologia originala Dermapen 4.
Dermapen 4 este un dispozitiv medical de ultima generatie, care se prezinta sub forma unui stilou, care utilizeaza capete detasabile, de unica folosinta, prevazute cu 12 microace.
Prin vibratia auto
- mata, multiplele microace strapung pielea la adancimea si cu viteza dorite de medic. Mimand mecanismul traumei, prin penetrarea pielii se activeaza mecanisme interne naturale de reparare a pielii. Ele induc o productie crescuta a colagenului, ceea ce determina umplerea din interior a cicatricilor deprimate, a ridurilor fine si imbunatatirea texturii pielii. Concomitent, prin penetrarea acelor se creeaza canale fine in piele, astfel incat se favorizeaza absorbtia in proportie de aproximativ 80% a substantelor active aplicate pe piele (seruri cu vitamina C, creme cu acid hialuronic, substante depigmentante, etc).
Terapia Dermapen este indicata in:
cicatrici (postacneice, post-varicela, postchirurgicale, etc), riduri fine, pori dilatati, piele imbatranita si lipsita de elasticitate, vergeturi, caderea parului de la nivelul scalpului. Se recomanda in general 4-6 sedinte la distanta de 4-6 saptamani, schema de tratament fiind personalizata in functie de afectiune, vechimea leziunilor, asocierea altor proceduri, etc.
Dupa demachierea zonei, se aplica o crema anestezica, care va ramane in contact cu pielea aproximativ 15-20 minute. Ulterior, crema este indepartata si pielea va fi dezinfectata, pentru a nu exista risc de contaminare. Se aplica piesa de unica folosinta, care contine microacele, la capatul distal al dispozitivului. Utilizand adancimea si viteza de penetrare a microacelor dorite de medic. Dispozitivul se aplica in contact cu pielea, prin miscari liniare, repetitive. Se monitorizeaza permanent reactia pielii la actiunea acelor si modificand adancimea si viteza de penetrare in functie de obiectivul propus. La finalul tratamentului se aplica o crema calmanta, reparatoare, respectiv o crema de fotoprotectie.
Procedura dureaza aproximativ 20 minute, este foarte putin dureroasa si nu necesita recuperare ulterioara. Ea reprezentand astfel alternativa ideala la procedurile estetice invazive.
Imediat dupa Dermapen, pielea este rosie, astfel incat nu se recomanda participarea la evenimente sociale in ziua in care s-a realizat procedura. De asemenea, in aceeasi zi sunt interzise activitatile care implica expunerea la intemperii, precum cele de curatenie casnica. Nu se recomanda nici aplicarea de produse cosmetice pe pielea tratata.
Incepand din prima zi post-procedura, se pot aplica produsele cosmetice obisnuite. Este recomandata evitarea expunerii la soare si fotoprotectie cu creme sau spray-uri cu factor de protectie solara 50+, timp de minim 10 zile. In urmatoarele zile, este posibil sa apara o descuamare fina a pielii, care poate fi mascata prin aplicarea produselor de machiaj.
Tratamentul Dermapen nu schimba conformatia anatomica a pielii, nu confera aspectul artifical de “fata injectata” si nu starneste comentariile malitioase care pot fi asociate unor proceduri estetice invazive incorect efectuate. Procedura poate fi realizata la orice varsta si in orice anotimp.
Terapia Dermapen poate fi combinata cu alte metode de rejuvenare. Metode de rejuvenare precum terapia “vampir” (PRP- platelet rich plasma), mezoterapia, injectarea de toxina botulinica sau terapiile laser.
Durata procedura: 20 min
Durere: minima
Timp de recuperare: 24 ore
Munca: 24 ore
Activitati sociale: 24 ore
Sport: 24 ore
Rezultat vizibil: 7 zile
Hydrafacial
Clinica EstetDerm pune la dispozitia dumneavoastra terapia HydraFacial. Este cea mai recenta si avansata tehnologie non-laser de curatare si refacere a tesutului cutanat, oferindu-va un tratament relaxant, non-invaziv si non-iritant.
HydraFacial este singurul echipament de hidrodermoabraziune care combina simultan curatarea, exfolierea, extractia, hidratarea si protectia oferita de antioxidanti, rezultand o piele curata, catifelata, fara disconfort si fara timp de recuperare.
Cu ajutorul aparatului HydraFacial se corecteaza diferite probleme ale tenului. Se corecteaza liniile fine, ridurile, porii mariti si congestionati, tenul acneic, hiperpigmentatia si petele de varsta.
HydraFacial este o procedura destinata tuturor tipurilor de ten si poate fi efectuata pe tot parcursul anului.
HydraFacial nu doar elimina impuritatile de pe suprafata pielii, ci ofera pielii antioxidanti si acid hialuronic, prin sistemul Vortex-Fusion®, cea mai avansata tehnica de hranire a pielii cu substante nutritive vitale pentru un ten sanatos.
Pasii terapiei HydraFacial:
- Curatarea si exfolierea tenului: eliminarea impuritatilor, a celulelor moarte si a sebumului in exces
- Peeling chimic: utilizand acizi blanzi cu pielea, determina o curatare in profunzime a porilor, combate petele pigmentare, redand luminozitatea si culoarea naturala a tenului
- Extractia punctelor negre: sistemul Vortex® elimina impuritatile si punctele negre, fara durere si fara riscul aparitiei de pete sau cicatrici
- Hidratarea superficiala: sistemul Vortex® introduce in piele acidul hialuronic si substante antioxidante, hidratand si hranind tenul
- Terapia LED-Light: ofera beneficii suplimentare, in functie de tipul de lumina utilizat.
Lumina rosie este indicata pentru imbunatatirea texturii pielii, radand acesteia fermitatea si elasticitatea. Lumina albastra este indicata persoanelor cu ten gras cu tendinta la acnee, diminuand cantitatea de sebum, luptand impotriva bacteriilor, conferind tenului un aspect matifiat, uniformizat si ameliorand cicatricile postacneice.
In cadrul fiecarui pas al procedurii HydraFacial, se utilizeaza solutii speciale, care sunt aplicate direct la nivelul pielii:
Activ-4™: potrivita tuturor tipurilor de ten, avand ca ingrediente principale acidul lactic, acidul glicolic și extractul de alge, este utilizata in cadrul pasului 1, de curatare si exfoliere, indepartand impuritatile si celulele moarte si pregatind tenul pentru pasul de extractie.
Beta-HD™: indicata in principal tenului gras, cu tendinta la acnee, aceasta solutie cu beta-hidroxiacizi si extrect de miere, este necesara in timpul pasului de extractie, indepartand impuritatile fara sa irite pielea si diminuand excesul de sebum.
Antiox-6™: solutie bogata in antioxidanti, acid hialuronic si peptide, cu rol de calmare, hidratare, hranire si regenerare a pielii.
GlySal™ Acid Peels: ofera beneficiile exfolierii cu acizi blanzi, cu rezultate rapide, fara exfolierea ulterioara a pielii si fara iritatii.
Va asteptam la Med’Art Clinic pentru a descoperi numeroasele beneficii ale terapiei HydraFacial.
Durata procedura: 40 min
Durere: nu
Timp de recuperare: nu
Munca: imediat
Activitati sociale: imediat
Sport: imediat
Rezultat vizibil: imediat
Epilarea definitiva cu Laser Alexandrite
– standardul de aur in epilarea definitiva
– este cea mai eficienta metoda de epilare definitiva
– utilizeaza lungimea de unda 755nm specifica pigmentului firului de par
– este utilizat in tratarea pacientilor cu piele deschisa la culoare
– trebuie excluse afectiunile hormonale ( tiroidiene, hiperandrogenism) necontrolate corespunzator, epilarea definitiva putind fi in aceste cazuri ineficienta
– este cel mai rapid si eficient dispozitiv de indepartare a parului nedorit, fiind eficient si pentru indepartarea firelor mai subtiri si mai deschise la culoare
– este indicata o consultatie prealabila
– intre sedinte este exclusa epilarea zonei cu ceara, aparat sau penseta, este obligatorie folosirea cremelor fotoprotectoare 50+
– este mai putin dureros comparativ cu celelalte metode de epilare
– este necesar un numar de mai multe sesiuni (6-8 sedinte), in functie de diferiti factori
– sedintele de epilare definitiva se efectueaza la interval de 6-8 saptamani, in functie de zona tratata
Tratamente cu lumina intens pulsata (IPL)
– se realizeaza cu ajutorul aparatului Cutera, fractiunea LimeLight
– se adreseaza cuperozei, rozaceei, hiperpigmentarilor cutanate – melasma, lentigo
– sunt necesare 3-6 sedinte la interval de 1 luna
– nu se efectueaza in lunile de vara
– nu se efectueaza pacientilor bronzati, se utilizeaza doar pe fototip I-IV
– este obligatorie fotoprotectie solara maxima pe tot parcursul anului
– discomfortul este minim in timpul procedurii
– este necesara consultatie prealabila.
Tratamente Laser Vasculare
Laser vascular Coolglide Cutera
In cabinetul nostru se utilizeaza unul dintre cele mai bune lasere vasculare din lume: Nd yag 1064 nm, platforma americana CUTERA.Experienta noastra a inceput in anul 2005 cu un laser similar ca principiu, produs de firma Lumenis (ISRAEL) pe vremea in care in Cluj, nu exista nici un laser.
Am fost primii care am inteles utilitatea acestei metode si ca ea reprezinta viitorul; tratand zeci de persoane cu dilatatii vasculare ale picioarelor sau ale fetei cu rezultate deosebite si stergerea completa a vaselor inestetice.
Pentru cazuri complicate cu varice am colaborat si colaboram cu chirurgi vasculari de exceptie din Clinica Chirurgie 1 Cluj-Napoca, rezolvand in acest fel toate problemele pacientilor, la toate nivelele vasculare. Pentru toate aceste cazuri dispunem de o arhiva de poze PROPRII, inainte si dupa tratament.
Terapia laser reprezinta o revolutie in tratamentul leziunilor vasculare cu diverse localizari. La ora actuala se poate trata orice tip de vas (mic-mare), pe orice zona corporala (fata, membre, trunchi).
Terapia laser exclude riscurile interventiilor chirurgicale, precum si durerea sau riscurile scleroterapiei prin injectii de substante in vasele respective.
Principiul laser a fost enuntat de Einstein iar prima aplicatie practica a laserului Nd yag 1064 nm a fost in anul 1961, pentru oprirea hemoragiilor digestive.
INCORPORAREA SISTEMELOR DE RACIRE IN APARATELE LASER MODERNE A DUS LA TRATAMENTE PUTIN DUREROASE SI FARA ARSURI SAU CICATRICI POSTTERAPEUTICE.
Inchiderea vaselor se face prin mecanismul termocoagularii sangelui din vas, cu ajutorul razei laser. Microcoagulii formati “lipesc” peretii vasului, sangele nu mai poate circula, vasul devine inutil si se transforma intr-un cordon fibros, fiind distrus de macrofage, sau” coboara” la baza pielii si nu mai este vizibil.
INDICATIILE laserului Nd yag 1064 nm:
- venectazii ale membrelor inferioare (cu aspect de fire de ata rosii, albastre sau violet, inestetice);
- telangiectazii stelate (fata, membre);
- lacuri venoase;
- hemangioame (plane, cavernoase, in cireasa);
- angioame tip pata de vin de Porto (din nastere).
AVANTAJELE laserului Nd yag 1064 nm
- penetreaza suficient de profund pentru a trata toate dimensiunile de vase cutanate
- la aparatele de buna calitate se pot ajusta mai multi parametri de lucru, care, cu ajutorul experientei medicului, pot duce la rezultate perfecte, adaptate fiecarei persoane in parte.
- tratamentele sunt rapide, in 1 ora se pot trata sute de vase mici.
- sunt necesare putine tratamente, in jur de 3 sedinte, la 4 luni interval: prima sedinta e mai lunga, se trateaza toate vasele zonei; sedinta a 2a, mai scurta, se face o “corectura”, sedinta a 3a, cea mai scurta, pentru segmente minore vizibile, pentru perfectare.
- se poate trata orice tip de piele, inclusiv creolii sau persoane cu piele bronzata (nu este totusi recomandabil statul la soare, care dilata vasele).
- se poate asocia cu IPL (lumina intens pulsata), pentru tratarea completa a leziunilor vasculare.
- tratamentele sunt insotite de o senzatie de minim discomfort sau durere suportabila, descrisa de pacienti in mod diferit, in functie de gradul lor de sensibilitate; nu necesita anestezie locala; persoanele foarte sensibile pot lua 1 fiola Algocalmin cu ½ ora inainte de tratament, pentru cresterea pragului de sensibilitate.
EFECTE SECUNDARE POSIBILE
- reactie urticariana imediata (usoara umflare a pielii care dispare la comprese reci).
- roseata pe traiectul vaselor tratate(dispare in 24 ore cu comprese reci).
- purpura sau hematoame (vanatai) la persoane cu fragilitate vasculara crescuta (femei la ciclu sau persoane sub tratament cu anticoagulante, de ex. Aspirina), dispar in 7-10 zile, uneori 2-3 luni.
- necroza si ulceratii foarte rar, daca tratamentul a fost efectuat de o persoana lipsita de experienta. Se rezolva cu cicatrice si coloratie maronie de lunga durata sau definitive (atentie! intrebati cate cazuri a mai tratat persoana careia va adresati, eventual cereti poze ale cazurilor tratate, nu poze de pe internet!
- Sim mai ales, interesati-va daca persoana respectiva are pregatire de specialitate. Tratamentele laser nu pot fi efectuate decat de medic.
- Atentie, laserul poate sterge permanent make-up din zonele tratate (tatuajul permanent).
TEHNICA DE LUCRU
- Se intocmeste un istoric medical preinterventie, obligatoriu, cu:
- date personale;
- antecedente medicale;
- sarcina;
- medicamente utilizate zilnic;
- examinarea zonei care urmeaza sa fie tratata- examen angiologic clinic, cu ochiul liber;
- se efectueaza anterior o ecografie Doppler venoasa pentru a exclude prezenta varicelor profunde, care tin de circulatia piciorului; daca acestea sunt prezente, ele se rezolva chirurgical primele, apoi se trateaza cu laser dilatatiile vasculare restante, care tin de piele;
- se face o examinare cu lanterne a zonei de tratat (transiluminare cutanata);
- dupa semnarea unui acord (obligatoriu) se trece la tratamentul propriu zis; se aplica spotul laser din aproape in aproape pe toata lungimea vasului de tratat, cu rezultat imediat, inchiderea la culoare (coagularea) vaselor mari si medii si disparitia “pe loc” a vaselor mici;
- angioamele port wine stain, congenitale, se deschid la culoare dupa fiecare tratament; combinarea cu IPL DUCE LA REZULTATE EXCELENTE. (dilatatiile capilare fiind foarte inegale si la diverse nivele).
POST-TRATAMENT
- timp de 7 zile sunt interzise: bai fierbinti, masaje, sauna, sporturi diverse; toate acestea pot mobiliza microcoagulii formati in vase.
- timp de 1 luna dupa tratament sunt interzise expunerile la soare ale zonelor tratate, altfel, acestea se pot pata.
- nu se aplica nici un fel de creme pe zonele tratate!; in primele 24 ore se aplica comprese cu apa la temperatura camerei, pe prosoape, pentru indepartarea senzatiei de caldura.
Tehnica PRP (Platelet Rich Plasma)
Tehnica PRP (“Platelet Rich Plasma”- injectarea cu plasma proprie, terapia “Vampir”)
Tratamentul PRP reprezinta o metoda ultramoderna de intinerire a pielii, stimulare a fibrelor de colagen, imbunatatire a volumului si texturii fetei si lifting non-chirurgical. Tehnica PRP este indicata in rejuvenarea cutanata a fetei, gatului, decolteului si mainilor. Deoarece utilizeaza material biologic provenit 100% de la pacient. Tehnica PRP este sigura si lipsita de riscul reactiilor alergice, timpul de recuperare fiind de cateva ore.
Procedura se realizeaza prin recoltarea unei cantitati minime din sangele pacientului, intr-un kit special sub forma unei eprubete. Acesta este ulterior introdusa intr-o centrifuga. Utilizand parametrii stricti recomandati de firma producatoare, sangele recoltat este centrifugat. La final rezultand PRP- plasma bogata in trombocite, care este separata de restul celulelor sangvine. PRP este extrasa din eprubeta, cu ajutorul unor seringi.
In paralel cu recoltarea si centrifugarea sangelui, pielea pacientului este curatata si se va aplica o crema anestezica. Aceasta crema va fi mentinuta in contact cu pielea 20 minute. Ulterior, va aceasta va fi indepartata, iar pielea va fi dezinfectata cu o solutie antiseptica.
PRP extrasa in seringi va fi injectata in piele prin tehnica de mezoterapie, cu ajutorul unor microace fine, atraumatice. Aceste ace , in asociere cu efectul cremei anestezice, vor determina minimizarea discomfortului pacientului. Terapia dureaza aproximativ 30 minute, este foarte putin dureroasa si nu necesita recuperare ulterioara, reprezentand astfel alternativa ideala la procedurile estetice invazive.
Odata introdusa in piele, PRP actioneaza terapeutic prin stimularea fibroblastilor, care vor produce fibre de colagen si elastina, realizand astfel procesul de regenerare tisulara, refacerea volumului pielii si diminuarea ridurilor. Totodata, PRP determina activarea celulelor stem si a procesului de angiogeneza, stimuland reintinerirea cutanata si redand ani de viata pielii dumneavoastra. Pielea devine mai ferma, mai luminoasa, cu un aspect revigorat si sanatos. Se recomanda evitarea administrarii antiinflamatoarelor non-steroidiene (Nurofen, Paracetamol, Aspirina, etc) cu cel putin 1-2 zile inaintea PRP.
Imediat dupa efectuarea Tehnica PRP, pielea este rosie si punctele de intepatura sunt vizibile, astfel incat nu se recomanda participarea la evenimente sociale in ziua in care s-a realizat procedura. De asemenea, in aceeasi zi sunt interzise activitatile care implica expunerea la intemperii, precum cele de curatenie casnica, respectiv aplicarea de produse cosmetice pe pielea tratata. Incepand din prima zi post- procedura, se pot aplica produsele cosmetice obisnuite, fiind recomandata in plus fotoprotectie cu creme sau spray-uri cu factor de protectie solara 50+, timp de minim 10 zile.
Tehnica PRP este in general recomandata intre 30-60 ani si poate fi realizata in orice perioada a anului. In general, la inceput sunt recomandate 3 sedinte PRP la intervale de 2-4 saptamani. Ulterior se recomanda o sedinta de intretinere pe an. PRP nu modifica conformatia anatomica a pielii, nu confera aspectul artifical de “fata injectata” si nu starneste comentariile malitioase care pot fi asociate unor proceduri estetice invazive incorect realizate.
Tehnica PRP poate fi combinata cu alte metode de rejuvenare, precum mezoterapia, microneedling Dermapen, injectarea de toxina botulinica sau terapiile laser.
Durata procedura: 30 min
Durere: minima
Timp de recuperare: 24 ore
Munca: 24 ore
Activitati sociale: 24 ore
Sport: 24 ore
Rezultat vizibil: 7 zile