Clinica Estetderm pune la dispozitia dumneavoastra tehnologia originala Dermapen 4.

Dermapen este un dispozitiv medical de ultima generatie, care se prezinta sub forma unui stilou, care utilizeaza capete detasabile, de unica folosinta, prevazute cu 12 microace.

Prin vibratia automata, multiplele microace strapung pielea la adancimea si cu viteza dorite de medic. Mimand mecanismul traumei, prin penetrarea pielii se activeaza mecanisme interne naturale de reparare a pielii. Ele induc o productie crescuta a colagenului, ceea ce determina umplerea din interior a cicatricilor deprimate, a ridurilor fine si imbunatatirea texturii pielii. Concomitent, prin penetrarea acelor se creeaza canale fine in piele, astfel incat se favorizeaza absorbtia in proportie de aproximativ 80% a substantelor active aplicate pe piele (seruri cu vitamina C, creme cu acid hialuronic, substante depigmentante, etc).

Terapia Dermapen este indicata in: cicatrici (postacneice, post-varicela, postchirurgicale, etc), riduri fine, pori dilatati, piele imbatranita si lipsita de elasticitate, vergeturi, caderea parului de la nivelul scalpului. Se recomanda in general 4-6 sedinte la distanta de 4-6 saptamani, schema de tratament fiind personalizata in functie de afectiune, vechimea leziunilor, asocierea altor proceduri, etc.

Dupa demachierea zonei, se aplica o crema anestezica, care va ramane in contact cu pielea aproximativ 15-20 minute. Ulterior, crema este indepartata si pielea va fi dezinfectata, pentru a nu exista risc de contaminare. Se aplica piesa de unica folosinta, care contine microacele, la capatul distal al dispozitivului. Utilizand adancimea si viteza de penetrare a microacelor dorite de medic. Dispozitivul se aplica in contact cu pielea, prin miscari liniare, repetitive. Se monitorizeaza permanent reactia pielii la actiunea acelor si modificand adancimea si viteza de penetrare in functie de obiectivul propus. La finalul tratamentului se aplica o crema calmanta, reparatoare, respectiv o crema de fotoprotectie.

Procedura dureaza aproximativ 20 minute, este foarte putin dureroasa si nu necesita recuperare ulterioara. Ea reprezentand astfel alternativa ideala la procedurile estetice invazive.

Imediat dupa Dermapen, pielea este rosie, astfel incat nu se recomanda participarea la evenimente sociale in ziua in care s-a realizat procedura. De asemenea, in aceeasi zi sunt interzise activitatile care implica expunerea la intemperii, precum cele de curatenie casnica. Nu se recomanda nici aplicarea de produse cosmetice pe pielea tratata.

Incepand din prima zi post-procedura, se pot aplica produsele cosmetice obisnuite. Este recomandata evitarea expunerii la soare si fotoprotectie cu creme sau spray-uri cu factor de protectie solara 50+, timp de minim 10 zile. In urmatoarele zile, este posibil sa apara o descuamare fina a pielii, care poate fi mascata prin aplicarea produselor de machiaj.

Tratamentul Dermapen nu schimba conformatia anatomica a pielii, nu confera aspectul artifical de “fata injectata” si nu starneste comentariile malitioase care pot fi asociate unor proceduri estetice invazive incorect efectuate. Procedura poate fi realizata la orice varsta si in orice anotimp.

Terapia Dermapen poate fi combinata cu alte metode de rejuvenare. Metode de rejuvenare precum terapia “vampir” (PRP- platelet rich plasma), mezoterapia, injectarea de toxina botulinica sau terapiile laser.

Durata procedura: 20 min
Durere: minima
Timp de recuperare: 24 ore
Munca: 24 ore
Activitati sociale: 24 ore
Sport: 24 ore
Rezultat vizibil: 7 zile